De dichters

Kaat Van Eijndhoven

foto © Jan van de Ven

Kaat van Eijndhoven dicht en zingt. Ze begeleidt zichzelf hierbij op een ukelele die ze een zevental jaar geleden op de kop tikte. Haar liedjes zijn, net zoals haar instrument, klein, maar doen hun best om het dagdagelijkse niet te bagatelliseren. Het werkleven stelt ze nog even uit met een studie scenarioschriftuur in Brussel en ondertussen geniet ze volop van de vrijheid die dit haar geeft om zich bezig te houden met tekst en muziek.

Loren Brouwers

foto © Michelle Bosmans

Loren Brouwers uit Den Bosch (1991) is dichter en slammer. Loren stond op verschillende podia waaronder: Geen daden maar woorden festival, Onbederf’lijk Vers, U-slam en DichtSlamRap waar ze in 2014 de hoofdprijs in de wacht sleepte.Naar eigen zeggen is ze afwisselend een energieblikje Redbull en een stille dromer. Een evenwicht is zeldzaam.Ze kijkt graag naar vreemde mensen die vreemde dingen doen.

Martje Wijers

foto © Jan van de Ven

Martje Wijers (Boxtel, 1986) voerde vroeger de eendjes in de Dommel. Tegenwoordig schrijft ze gedichten, en staat ze regelmatig op verschillende podia, waaronder twee jaar op rij (2017 en 2018) in de finale van het NK poetry slam.
Martje woont vooral in Amsterdam en soms even in Gent, waar ze werkt als docent Zweedse taalkunde en schrijft aan een proefschrift in de taalwetenschap.

Jee Kast

foto © Jan van de Ven

Jee Kast is een woordkunstenaar, woonachtig in Brussel. (Hier moet ik zeggen dat ik verschillende keren op het NK Poetry slam in de finale stond en in 2012 tweede werd). Hij schrijft en na jaren op de bühne, stelde hij in 2016 Dicht wegens Drukte, een op poetryslam geïnspireerde zaalshow, samen. Inmiddels werkt hij aan een tweede theatershow, samen met woordkunstenaar Marco Martens en Martje Wijers.