Varen

Varen op een rivier zorgt altijd voor een verrassing. Bij een snelstromende is dat veelal een woelige verrassing. Maar een rivier als De Dommel brengt rust. Eenmaal ingestapt zit je een stuk lager dan de omringende oevers. In de verte is het voorbijrazende verkeer wel te zien, maar verder is het bijna even stil dan de motor van de fluisterboot waarmee schipper Nicky Sanders van Vestingfietsen op De Dommel vaart.

De Dommel straalt rust uit. Hier en daar wat eendjes, enkele aalscholvers, kabbelend water en vlak bij de oever de snuit van een snel zwemmende bever. Of is het toch een beverratje? Hij verdwijnt na een meter of twintig in het gras. Snel, spoorloos. Tijdens de vaartocht ‘De Dommel, van Peer tot Den Bosch kan dit schouwspel zomaar voorbij schuiven. Tijdens of tussen de gedichten en liedjes.

De vaartocht ‘De Dommel, van Peer tot Den Bosch is de nieuwste vaartocht die poëziestichting DichtSlamRap uit Boxtel en de Gestelse toeristische organisatie Vestingfietsen hebben opgezet. In 2015 initieerden ze de tocht Varen met Vincent. Een jaar later was het tijd voor Varen met Jheronimus Bosch tijdens het Jeroen Boschjaar. Beide tochten zijn nog te boeken voor groepen vanaf zes personen. Meer informatie en boekingen: 06-21633127

Regelmatig worden op deze pagina filmpjes toegevoegd die iets te maken hebben met deze vaartochten van Vestingfietsen. En DichtSlamRap. Zo zong Iris Penning haar Jeroen Bosch lied Vliegvismonsters al op andere plekken dan in de boot. Hier tijdens een concert in Heverlee.